5 måter du kan blokkere en Facebook Stalker

5 måter du kan blokkere en Facebook Stalker

Facebook er en flott plattform for nettverk. Du kan koble til gamle venner fra skolen igjen eller holde kontakten med familie og venner som bor langt unna. Facebook gjør det enkelt å finne og komme i kontakt med mennesker. Imidlertid kan denne funksjonen hjemsøke deg når noen du skulle ønske du aldri hadde møtt, ikke vil slutte å sende meldinger og trakassere deg.



Hvis stalkerens viktigste kontaktvei er gjennom Facebook, er det flere ting du kan gjøre for å blokkere den Facebook -stalkeren og gjøre det vanskelig for dem å kontakte deg. Denne artikkelen vil guide deg gjennom alternativene du har. De to siste trinnene kan også bidra til å aldri tiltrekke seg en stalker i utgangspunktet.





Hvis Facebook -stalkeren er eller var på vennelisten din, er det ikke nok å være venn med dem. Alle som ikke er vennen din på Facebook kan fortsatt søke og finne profilen din og se alt du deler med alle. Den eneste måten å ekskludere denne personen på, spesielt hvis du har felles venner på Facebook, er å blokkere dem.





Det er tre forskjellige ruter der du kan blokkere folk.

1. Via blokklistene dine

Du kan blokkere både personer og applikasjoner.



Gå til> på Facebook Regnskap > Personverninnstillinger og finn elementet som heter> Blokker lister nederst på siden. Klikk på> Rediger listene dine lenke for å fortsette.

På den følgende siden kan du angi Facebook -brukere etter navn og e -postadresse og blokkere dem.





Hvis det er flere personer med samme navn, vil du se en liste over matchende profiler. Klikk på> Blokkere knappen ved siden av personen du lette etter.

2. Via profilen deres

På hver Facebook -brukerprofil er det en> Rapportér/blokker denne personen lenken nederst til venstre. Klikk på denne lenken, og et vindu vil dukke opp som lar deg velge.





For eksempel kan du rapportere personen for> Uønsket kontakt og merk av for> Blokker denne personen . Hvis du går med blokken, vil navnet vises i blokklistene dine, som beskrevet ovenfor.

3. Via deres meldinger

Hvis personen du vil blokkere har sendt deg meldinger, kan du blokkere dem ved å klikke på> Rapportere lenken ved siden av navnet deres og datoen da meldingen ble mottatt. For å se lenken må du åpne meldingen. Når du klikker på det, vil et vindu med flere alternativer dukke opp.

Vær oppmerksom på at ingen du blokkerer vil bli varslet om handlingen. Men hvis de er på vennelisten din, blir de fjernet og profilen din ikke synlig for dem. På samme måte vil du ikke kunne se profilen deres. Dere vil begge være usynlige for hverandre, med unntak av tredjepartsapplikasjoner.

Hvis du ved et uhell blokkerte noen, kan du enkelt fjerne blokken. Gå til blokklistene dine og klikk på> Opphev blokkeringen lenken ved siden av personens navn. Du blir bedt om å bekrefte. Blokkering av en person vil ikke gjenopprette en tidligere tilkobling.

4. Fjern din grunnleggende kataloginformasjon

Hvis du har en seriøs stalker, er sjansen stor for at de bare vil opprette en ny Facebook -konto når du har blokkert dem. I dette tilfellet bør du vurdere å gjøre profilen din privat, slik at fremmede ikke kan finne og trakassere deg.

Det første du bør gjøre, er å fjerne så mye av deg selv som mulig fra> Grunnleggende kataloginformasjon . Gå til> Konto> Personverninnstillinger og klikk på> Vis innstillinger.

På den følgende siden kan du definere hvem som kan søke og finne deg på Facebook, sende venneforespørsler eller meldinger, se vennelisten din og mer. Velg nøye blant følgende alternativer for hvert element: Alle, venner av venner , eller Kun venner .

Dessverre kan du ikke helt skjule deg selv. Facebook sier at ' ditt navn, profilbilde, kjønn og nettverk er alltid åpent for alle. 'Dette forklarer Hvorfor .

5. Stram personverninnstillingene

I tillegg til å begrense grunnleggende kataloginformasjon, bør du også begrense hvem som kan se tingene du deler. Gå tilbake til> Regnskap > Personverninnstillinger og klikk på> Tilpass innstillinger for å justere din> Deling på Facebook alternativer. Du kan også velge mellom en standardinnstilling.

En ny side med en liste over alternativer åpnes. Gå gjennom alle punktene og bestem hvem du vil se innleggene dine, din personlige informasjon eller ting andre deler med deg. Du kan velge mellom Alle, venner av venner, bare venner , eller Tilpass hvert punkt og gjør informasjonen synlig for deg selv eller skjul den for bestemte personer.

Konklusjon

Det sier seg selv at Facebook bare er ett medium som en person kan forfølge deg på. Uansett hvor tette personverninnstillingene dine eller hvor pålitelige personene på vennelisten din er, har noen som er fast bestemt på å finne og trakassere deg fremdeles resten av internett til disposisjon. Sørg for å behandle din personlige informasjon, dine kontaktdata og ditt personlige personvern generelt som et rått egg.

Denne artikkelen kan bare klø på overflaten.

Her er flere artikler du kan ha nytte av:

Bildekreditter: Ronen Boidek

Dele Dele kvitring E -post En nybegynnerguide for animering av tale

Å animere tale kan være en utfordring. Hvis du er klar til å begynne å legge til dialog i prosjektet ditt, bryter vi ned prosessen for deg.

Les neste
Relaterte temaer
  • Internett
  • Facebook
  • Personvern på nettet
Om forfatteren Tina Sieber(831 artikler publisert)

Mens hun fullførte en doktorgrad, begynte Tina å skrive om forbrukerteknologi i 2006 og stoppet aldri. Nå også redaktør og SEO, kan du finne henne på Twitter eller gå en sti i nærheten.

Mer fra Tina Sieber

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med i vårt nyhetsbrev for tekniske tips, anmeldelser, gratis ebøker og eksklusive tilbud!

er ps4 -spill kompatible med ps5
Klikk her for å abonnere